Kinderen verdienen mindfulness

Bronspark, mindfulness en meditatie verzorgt trainingen op het terrein van meditatie en mindfulness in Apeldoorn voor volwassenen en kinderen
Mindfulness kinderen.

Kinderen leren in deze mindfulnesstraining hun aandacht trainen. Ze leren dat aandacht heel belangrijk is bij alles dat ze doen. Door de training kunnen ze er helemaal bij zijn op belangrijke momenten. Op school, thuis, maar ook tijdens het sporten. Ze leren dat ze hun aandacht kunnen richten. Ze leren heel bewust aandacht te geven; aan zichzelf of aan iemand anders.

 

Wil je weten hoe andere kinderen de training bij Bronspark mindfulness Apeldoorn hebben ervaren? Op de pagina recensies geven oud deelnemers, volwassenen en kinderen, hun mening.

 

Mindfulness kinderen

Tijdens mijn werk met kinderen heb ik gemerkt hoe druk ze het hebben. Ze vliegen van voorschoolse opvang naar school, naschoolse opvang, sportclub en andere verplichtingen. En al die activiteiten vinden plaats in grote groepen. Kinderen krijgen nauwelijks rust, de mogelijkheid om stil te staan bij waar ze zelf behoefte aan hebben en hoe ze zich voelen.

 

De aandachtstraining De indiaan in mij… kan in zo’n geval helpen. Ik heb deze training ontwikkeld voor kinderen van acht jaar en ouder. Het programma bestaat uit zes bijeenkomsten van 1,5 uur.

 

De indiaan in mij…

Ik zie de indiaan als een mooi symbool voor alles waar mindfulness voor staat. In de training staan dan ook de verschillende eigenschappen van een indiaan centraal.  De indiaan in mij…

 • is wijs
 • is sterk
 • is aandachtig
 • is alert
 • is geduldig
 • is stil
 • is vriendelijk
 • zit stevig
 • gebruikt zijn zintuigen goed
 • werkt samen
 • en: schiet vaker in de roos

 

Kinderen: Bronspark, mindfulness en meditatie verzorgt mindfulness trainingen in Apeldoorn voor volwassenen en kinderen. In de klas of daarbuiten.
Kinderen en mindfulness

Aandacht trainen

De kinderen trainen de aandacht met verschillende oefeningen in stilte. Tijdens deze stille oefeningen ervaren ze waar hun aandacht naar toe gaat. Hierdoor zullen ze steeds beter in staat zijn om hun aandacht terug te brengen op momenten dat ze afgeleid raken. De concentratie zal hierdoor zichtbaar verbeteren. Naast de stille oefeningen is er ook aandacht voor creatieve activiteiten. Ook wordt er regelmatig stil gestaan bij de beleving van de kinderen na het doen van de verschillende oefeningen.
Tijdens de laatste bijeenkomst mogen de ouders meedoen om samen met hun kind verschillende oefeningen te ervaren.

 

Mindfulness kinderen: Programma

De indiaan in mij…
Een mindfulnesstraining speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 8 jaar.
Minimaal aantal deelnemers 8, maximaal 10 kinderen.
Zes bijeenkomsten van 1,5 uur.

Wil je als instelling deze training aanbieden, of wil je informatie over de kosten neem dan contact met mij op.

Speciaal voor scholen bied ik de Mindfulkids training aan.

Update november 2021 Door de aanhoudende problemen met het coronavirus heb ik besloten voorlopig geen trainingen te plannen. Ik wil dat mijn deelnemers een ononderbroken training kunnen volgen, in aandacht. Dat is op dit moment lastig te realiseren. Ik kan weinig mensen ontvangen. Bovendien is ook heel goed mogelijk dat deelnemers of ik klachten krijgen waardoor delen van de training niet door kunnen gaan. Zodra het weer mogelijk is plan ik nieuwe trainingen in. Voor nu wens ik iedereen veel gezondheid.