Update november 2021 Door de aanhoudende problemen met het coronavirus heb ik besloten voorlopig geen trainingen te plannen. Ik wil dat mijn deelnemers een ononderbroken training kunnen volgen, in aandacht. Dat is op dit moment lastig te realiseren. Ik kan weinig mensen ontvangen. Bovendien is ook heel goed mogelijk dat deelnemers of ik klachten krijgen waardoor delen van de training niet door kunnen gaan. Zodra het weer mogelijk is plan ik nieuwe trainingen in. Voor nu wens ik iedereen veel gezondheid.

 

Mijn hele leven werk ik al met kinderen. Sinds ik in 1996 ben afgestudeerd als Drama Therapeut heb ik gewerkt als pedagogisch medewerkster in diverse instellingen voor jeugdhulpverlening. Later heb ik mijn aandacht verlegd naar kinderopvang en naschoolse opvang.

Voor kinderen: Bronspark, mindfulness en meditatie verzorgt mindfulness trainingen in Apeldoorn voor volwassenen en kinderen. In de klas of daarbuiten.
Kinderen en mindfulness.

In al die jaren is het me opgevallen hoe druk kinderen het hebben. Ze vliegen van voorschoolse opvang naar school, naschoolse opvang, sportclub en andere verplichtingen. En al die activiteiten vinden plaats in grote groepen. Kinderen krijgen nauwelijks rust, de mogelijkheid om stil te staan bij waar ze zelf behoefte aan hebben en hoe ze zich voelen.

Ik heb in de jaren dat ik mediteer regelmatig gedacht: ‘Ik wou dat ik eerder met mindfulness in aanraking was gekomen. Dat ik dit als kind al had gekend.’

Om die reden vind ik het geweldig dat er ook voor kinderen tegenwoordig mogelijkheden zijn om een aandachtstraining te volgen. Op dit moment bied ik twee mogelijkheden aan.

 

Mindfulkids

De eerste is Mindfulkids, een programma speciaal gericht op kinderen van de basisschool. In de training leren kinderen in de klas stil te staan bij wat er in hen omgaat en hoe ze de vele prikkels die tijdens een schooldag op hen afkomen op een goede manier kunnen reguleren. Dit programma is ontwikkeld door het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. In Apeldoorn ben ik de enige gecertificeerde trainer, die dit programma op school mag aanbieden.

 

De indiaan in mij…

Vanuit mijn ervaring heb ik in de achterliggende periode zelf een training ontwikkeld, waarin kinderen vanaf acht jaar hun aandacht kunnen trainen. Het programma heet ‘De indiaan in mij…’ en behandelt onderwerpen als het verkennen van je lichaam, emoties, vriendelijke aandacht voor jezelf en anderen, concentratie en het herkennen en omgaan met positieve en negatieve emoties.

Meer informatie vind je op de pagina van Mindfulkids en De Indiaan in mij….

 

Final Mindfulkids logo