Ik ga weer beginnen! De eerste mindfulness training na corona… De eerstvolgende achtweekse mindfulness training wordt gehouden in mei en juni 2023. De mindfulness trainingen van Bronspark worden gegeven in kleine groepen van minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers. Deelname kost 400 euro voor de volledige achtweekse training. Inschrijven of meer informatie via 06-25450472 of de contactpagina. Let op: vanaf nu wordt de mindfulness training gegeven in het pand van Happy Yogi, Kayersdijk 149 in Apeldoorn. 

Mindfulness Apeldoorn. Iedereen heeft er wel een last van: haast, stress, het gevoel ‘geleefd’ te worden. Voor mij geldt dat tenminste wel. In de drukke wereld van nu hebben veel mensen behoefte aan rust. Ben je op zoek naar tijd voor jezelf, maar ben je vooral bezig met wat gisteren is blijven liggen en morgen nog moet? Dan is een mindfulness training misschien iets voor jou.

 

Wil je weten hoe andere cursisten de training bij Bronspark mindfulness Apeldoorn hebben ervaren? Op de pagina recensies geven oud cursisten hun mening.

Mindfulness is ‘bewust aanwezig zijn in het hier en nu, zonder te oordelen’. Het helpt je om weer even tot jezelf te komen en om op een slimme manier om te gaan met alle drukte om je heen. Met behulp van oefeningen die het bewustzijn in het dagelijks leven vergroten, leer je dat je een grotere invloed hebt op de manier waarop je omgaat met je gedachten, emoties en handelingen dan dat je tot nu toe dacht…

Mindfulness: Bronspark, mindfulness en meditatie verzorgt trainingen op het terrein van mindfulness in Apeldoorn voor volwassenen en kinderen.
Mindfulness in Apeldoorn

Geen trucje

Om te begrijpen wat mindfulness echt is, is het belangrijk eerst te begrijpen wat het niet is. Het is geen mysterieuze, zweverige ervaring of een trucje. Het gaat niet om het leeg maken van je hoofd of om door oefeningen meer ontspannen te worden.

Mindfulness is een manier van in het leven staan. Het gaat om het zien en toelaten van de eigen gedachten, gevoelens en lichamelijk gewaar zijn. Als je met aandacht naar jezelf kan kijken zonder oordeel ben je beter in staat de eigen onbewuste automatisch patronen te herkennen. We noemen dit ook wel leven op de automatische piloot. Zo kun je de valkuilen in je leven gaan herkennen en vermijden.

 

Wat is een training?

Een mindfulnesss Apeldoorn training bestaat uit een programma van acht bijeenkomsten, dat overal op de wereld volgens een vaste structuur wordt aangeboden. De training is eind jaren 70 ontwikkeld door de Amerikaanse wetenschapper Jon Kabat-Zinn. Oorspronkelijk gebruikte hij het om mensen te helpen met chronische ziekten, vermoeidheid en pijnklachten.

Later werd duidelijk dat het programma ook prima werkt bij stress en om te leren beter om te gaan met de uitdagingen van het ‘gewone’ dagelijks leven.

 

Mindfulness: Bronspark, mindfulness en meditatie verzorgt trainingen op het terrein van mindfulness in Apeldoorn voor volwassenen en kinderen.
MIndfulness Apeldoorn bij Bronspark

Mindfulness Apeldoorn bij Bronspark

De mindfulnesstraining wordt gehouden in een kleine groep met minimaal vijf en maximaal tien deelnemers. Zo kan ik voldoende aandacht besteden aan iedere individuele deelnemer. De training bestaat uit acht bijeenkomsten van twee uur. Elke bijeenkomst staat in teken van een thema zoals: de automatische piloot, omgaan met hindernissen, de ademhaling, gedachten, emoties, acceptatie, goed voor jezelf zorgen.

Daarnaast kijken we elke bijeenkomsten terug op je huiswerk en de zaken die je daarin bent tegengekomen. Je wisselt ervaringen uit met andere deelnemers. De nadruk ligt echter steeds op oefenen van mindfulness; het is immers geen praatgroep.

 

Oefenen

Om de training succesvoller te maken, krijg je iedere week oefeningen mee. Wil je resultaat uit deze training halen wordt er van je gevraagd om thuis elke dag minstens een half uur mindful bezig te zijn. Al snel zal je ervaren dat dit je enorm zal helpen om mindfulness steeds vaker en gemakkelijker in je dagelijkse leven toe te kunnen passen.

Ik wil je geen kunstje leren. Een gewoonte doorbreken kost tijd en aandacht. Je kunt het vergelijken met piano spelen. Dat leer je ook niet alleen tijdens de lessen. Juist door dagelijks oefenen ontwikkel en verfijn je de vaardigheid van het gebruik van mindfulness. Vooraf aan elke training vindt er  een (telefonische) intake plaats.

 

Zakelijk

Speciaal voor bedrijven, instellingen en scholen heb ik een introductieworkshop mindfulness Apeldoorn ontwikkeld. Deelnemers maken in ongeveer anderhalf uur kennis met de basisprincipes van mindfulness. Ideaal voor een bewust moment op een teamdag. Verdere informatie hierover op aanvraag.

 

Trainingsdata

Ik start meerdere keren per jaar met nieuwe trainingen. Je kunt je hiervoor al inschrijven via 06-25450472 of de contactpagina.

Kosten voor de mindfulness training Apeldoorn zijn 400 euro.

Deze prijs is verder inclusief een digitaal werkboek en online oefeningen. Elke training wordt voorafgegaan door een telefonische intake.

Trainingen gaan door bij voldoende deelname (minimaal 5).

Heb je nog vragen of wil je je inschrijven neem dan contact met mij. Dat kan via de contactpagina of door te bellen: 06-25450472.