Mindfulness training gaat weer van start in mei 2023

geplaatst in: Nieuws | 0

mindfulness training Apeldoorn

Mendy Wassink start op vrijdag 12 mei 2023 met een nieuwe mindfulness training in Apeldoorn. Deze mindfulness training bestaan uit acht sessies van 2 uur. De start is steeds om 9.15 uur. De mindfulness training wordt gegeven bij Happy Yogi, Kayersdijk 149 in Apeldoorn

 

De data van de mindfulness training op vrijdag zijn: 12, 19, 26 mei, 2, 9, 23 en 30 juni en 7 juli. Geen training op 16 juni. Meer informatie vragen of inschrijven kan via Mendy: 06-25450472.

Belangrijk om te weten: de trainingen gaan door bij voldoende deelname (minimaal 5 deelnemers). De maximale groepsgrootte is 10 personen.

Het is de eerste mindfulness training die Mendy geeft na een lange onderbreking vanwege de corona-crisis.

 

 

Mindfulness trainingen?

Vooraf even een opmerking. Mindfulness heeft als begrip de laatste jaren een grote vlucht genomen. Om die redenen zie je overal in de markt zogenaamde mindfulness trainingen opduiken. Drie of zes sessies van bijvoorbeeld een uur, soms in combinatie met yoga. Het heet al snel mindfulness.

 

Maar hoewel de term mindfulness niet beschermd wordt is een mindfulness training een heel precies omschreven programma ontwikkeld door de Amerikaanse hoogleraar Jon Kabat-Zinn. De training duurt acht weken, waarbij elke sessie minimaal twee uur in beslag neemt. Per week is precies beschreven wat het programma is.

 

Het is deze mindfulness training waarnaar veel wetenschappelijk onderzoek is gedaan. Van deze training is bewezen dat deze kan helpen om stress te verminderen en beter om te gaan met chronische pijn. Dat geldt niet voor alle andere cursussen waar het labeltje op geplakt is. Wie een echte training wil volgen kan er dus het best op letten dat die acht weken duurt met sessies van minimaal twee uur.

 

Bij Bronspark volg je de échte Mindfulness training Apeldoorn. In kleine groepen, met de juiste aandacht.

 

Wat is mindfulness?

Mindfulness is ‘bewust aanwezig zijn in het hier en nu, zonder te oordelen’. Het helpt je om weer even tot jezelf te komen en om op een slimme manier om te gaan met alle drukte om je heen. Met behulp van oefeningen die het bewustzijn in het dagelijks leven vergroten, leer je dat je een grotere invloed hebt op de manier waarop je omgaat met je gedachten, emoties en handelingen dan dat je tot nu toe dacht…

 

Bronspark mindfulness training Apeldoorn werkt in kleine groepen van minimaal vijf personen en maximaal 10 personen.

 

Wat leer je in mindfulness trainingen?

  • Bewust aanwezig zijn, in het hier en nu, met milde aandacht en zonder oordeel
  • Op welke manier je tot nu toe bent omgegaan met je gedachten, gevoelens en emoties
  • Je valkuilen in je leven herkennen en leren te vermijden

 

Wat levert het je op?

  • Meer richten op wat echt belangrijk is
  • Minder afleiding door wat er allemaal in je hoofd, je lijf en om je heen gebeurd
  • Beter omgaan met stress
  • Beter je grenzen aan geven
  • Beter omgaan met tegenslag en moeilijke situaties

 

Wil je meer weten over mindfulness, kijk dan eens op mijn mindfulness pagina.

 

Praktisch

Mindfulness training Apeldoorn, startdatum: 12 mei Verdere data: 12, 19, 26 mei, 2, 9, 23 en 30 juni. Geen training op 23 juni..

Tijd training: 9.15- 11.15 uur

Adres: Happy Yogi, Kayersdijk 149 in Apeldoorn

Kosten voor de mindfulness training Apeldoorn zijn 400 euro.

Deze prijs is verder inclusief een digitaal werkboek en toegang tot online oefeningen (audio en video). Elke training wordt voorafgegaan door een telefonische intake. Aanmelden kan via de contactpagina of bel Mendy Wassink: 06-25450472.

 

Wil je weten hoe anderen de mindfulness cursus Apeldoorn hebben ervaren?

 

Bezoek me ook op Facebook voor mooie foto’s en spreuken.