Mindfulness training start februari 2020

geplaatst in: Nieuws | 0
Mindfulness training Apeldoorn
Mindfulness Apeldoorn

Aan het begin van het nieuwe jaar een mindfulness training in Apeldoorn volgen? Mendy Wassink van Bronspark Mindfulness & Meditatie start op woensdag 12 februari met een nieuwe achtweekse training. Deze mindfulness training bestaat uit acht sessies van 2 uur. De start is steeds om 9.30 uur. Voor moeders en vaders ideaal in verband met de schooltijden van hun kind(eren).

 

De verdere data van de woensdag training zijn: 19 februari, 4, 11, 18, 25 maart, 1 en 8 april. Op woensdag 26 februari is er geen training. Meer informatie vragen of inschrijven kan via Mendy: 06-25450472.

 

Mindfulness training?

Mindfulness heeft als begrip de laatste jaren een grote vlucht genomen. Om die redenen zie je overal in de markt zogenaamde mindfulness trainingen opduiken. Drie of zes sessies van bijvoorbeeld een uur, soms in combinatie met yoga. Het heet al snel een mindfulness training of cursus.

 

Maar hoewel de term mindfulness niet beschermd wordt is een mindfulness training een heel precies omschreven programma ontwikkeld door de Amerikaanse hoogleraar Jon Kabat-Zinn. De training duurt acht weken, waarbij elke sessie minimaal twee uur in beslag neemt. Per week is precies beschreven wat het programma is.

 

Het is deze mindfulness training waarnaar veel wetenschappelijk onderzoek is gedaan. Van deze training is bewezen dat deze kan helpen om stress te verminderen en beter om te gaan met chronische pijn. Dat geldt niet voor alle andere cursussen waar het labeltje op geplakt is. Wie een echte training wil volgen kan er dus het best op letten dat die acht weken duurt met sessies van minimaal twee uur.

 

Bij Bronspark volg je de échte mindfulness training Apeldoorn. In kleine groepen, met de juiste aandacht.

 

Wat is mindfulness?

Mindfulness is ‘bewust aanwezig zijn in het hier en nu, zonder te oordelen’. Het helpt je om weer even tot jezelf te komen en om op een slimme manier om te gaan met alle drukte om je heen. Met behulp van oefeningen die het bewustzijn in het dagelijks leven vergroten, leer je dat je een grotere invloed hebt op de manier waarop je omgaat met je gedachten, emoties en handelingen dan dat je tot nu toe dacht…

 

Bronspark mindfulness werkt in kleine groepen van maximaal vijf personen.

 

Wat leer je in mindfulness training?

  • Bewust aanwezig zijn, in het hier en nu, met milde aandacht en zonder oordeel
  • Op welke manier je tot nu toe bent omgegaan met je gedachten, gevoelens en emoties
  • Je valkuilen in je leven herkennen en leren te vermijden

 

Wat levert het je op?

  • Meer richten op wat echt belangrijk is
  • Minder afleiding door wat er allemaal in je hoofd, je lijf en om je heen gebeurd
  • Beter omgaan met stress
  • Beter je grenzen aan geven
  • Beter omgaan met tegenslag en moeilijke situaties

 

Wil je meer weten over mindfulness, kijk dan eens op mijn mindfulness pagina.

 

Praktisch

Mindfulness training Apeldoorn, startdatum: Woensdag 12 februari. Verdere data: 19 februari, 4, 11, 18, 25 maart, 1 en 8 april. Op woensdag 26 februari is er geen training.

Tijd training: 9.30- 11.30 uur

Adres: Bronsweg 2 in Apeldoorn

 

Kosten voor de mindfulness training Apeldoorn zijn 325 euro. Bij deelname op kosten van de werkgever is de prijs 475 euro.

 

Deze prijs is verder inclusief een digitaal werkboek en toegang tot online oefeningen (audio en video). Elke training wordt voorafgegaan door een telefonische intake. Aanmelden kan via de contactpagina of bel Mendy Wassink: 06-25450472.

 

Ik ben ingeschreven als lid van de Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen, categorie 1. Voor wie mijn profiel daar wil bekijken: https://www.vmbn.nl/trainer/mendy-wassink/

 

Dat betekent dat diverse zorgverzekeraars de training geheel of gedeeltelijk vergoeden. Voor meer informatie over vergoedingen kun je terecht op https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness.

 

Wil je weten hoe anderen de mindfulness cursus Apeldoorn hebben ervaren?

Een mindfulness training van Bronspark wordt (deels) vergoed door veel zorgverzekeraars. Meer informatie vind je bij de zorgwijzer.

 

Bezoek me ook op Facebook.