Mindfulness training Apeldoorn: start in januari 2019

geplaatst in: Nieuws | 0
Mindfulness training Apeldoorn
Mindfulness training Apeldoorn

Wil je het nieuwe jaar goed beginnen? Beter leren omgaan met stress en haast? Dan kan mindfulness je helpen. Mendy Wassink start op 9 januari met een nieuwe mindfulness training. De mindfulness training Apeldoorn wordt gehouden op woensdagochtend en bestaat uit acht sessies van 2 uur. De start is steeds om 9.30 uur. Voor moeders en vaders ideaal in verband met de schooltijden van hun kind(eren).

 

Overige data zijn: 16, 23, 30 januari, 6, 13, 20 februari, 6 maart. Meer informatie vragen of inschrijven kan via Mendy: 06-25450472.

 

Mindfulness training?

Vooraf even een opmerking. Mindfulness heeft als begrip de laatste jaren een grote vlucht genomen. Om die redenen zie je overal in de markt zogenaamde mindfulness trainingen opduiken. Drie of zes sessies van bijvoorbeeld een uur, soms in combinatie met yoga. Het heet al snel mindfulness.

 

Maar hoewel de term mindfulness niet beschermd wordt is een mindfulness training een heel precies omschreven programma ontwikkeld door de Amerikaanse hoogleraar Jon Kabat-Zinn. De training duurt acht weken, waarbij elke sessie minimaal twee uur in beslag neemt. Per week is precies beschreven wat het programma is.

 

Het is deze mindfulness training waarnaar veel wetenschappelijk onderzoek is gedaan. Van deze training is bewezen dat deze kan helpen om stress te verminderen en beter om te gaan met chronische pijn. Dat geldt niet voor alle andere cursussen waar het labeltje op geplakt is. Wie een echte training wil volgen kan er dus het best op letten dat die acht weken duurt met sessies van minimaal twee uur.

 

Bij Bronspark volg je de échte Mindfulness training Apeldoorn. In kleine groepen, met de juiste aandacht.

 

Wat is mindfulness?

Mindfulness is ‘bewust aanwezig zijn in het hier en nu, zonder te oordelen’. Het helpt je om weer even tot jezelf te komen en om op een slimme manier om te gaan met alle drukte om je heen. Met behulp van oefeningen die het bewustzijn in het dagelijks leven vergroten, leer je dat je een grotere invloed hebt op de manier waarop je omgaat met je gedachten, emoties en handelingen dan dat je tot nu toe dacht…

 

Bronspark mindfulness training Apeldoorn werkt in kleine groepen van maximaal vijf personen.

 

Wat leer je in een mindfulness training?

  • Bewust aanwezig zijn, in het hier en nu, met milde aandacht en zonder oordeel
  • Op welke manier je tot nu toe bent omgegaan met je gedachten, gevoelens en emoties
  • Je valkuilen in je leven herkennen en leren te vermijden

 

Wat levert het je op?

  • Meer richten op wat echt belangrijk is
  • Minder afleiding door wat er allemaal in je hoofd, je lijf en om je heen gebeurd
  • Beter omgaan met stress
  • Beter je grenzen aan geven
  • Beter omgaan met tegenslag en moeilijke situaties

 

Wil je meer weten over mindfulness, kijk dan eens op mijn mindfulness pagina.

 

Praktisch

Mindfulness training Apeldoorn, startdatum: Woensdag 9 januari. Verdere data: 16, 23, 30 januari, 6, 13, 20 februari, 6 maart.

Tijd training: 9.30- 11.30 uur

Adres: Bronsweg 2 in Apeldoorn

 

Kosten voor de mindfulness training Apeldoorn zijn 325 euro inclusief BTW. Bij deelname op kosten van de werkgever is de prijs 395 euro exclusief BTW.

 

Deze prijs is verder een digitaal werkboek en toegang tot online oefeningen (audio en video). Elke training wordt voorafgegaan door een telefonische intake. Aanmelden kan via de contactpagina of bel Mendy Wassink: 06-25450472.

 

Wil je weten hoe anderen de mindfulness cursus Apeldoorn hebben ervaren?

 

Bezoek me ook op Facebook voor mooie foto’s en spreuken.