Meditatie. We hebben er allemaal een mening over. Zelf dacht ik dat je heel erg lang stil moet kunnen zitten, het liefst in een lotushouding met gekruiste benen op een meditatiekussen. En dat dan na een half uur stil zitten, je hoofd helemaal leeg is…

Bronspark, mindfulness en meditatie verzorgt trainingen op het terrein van meditatie en mindfulness in Apeldoorn voor volwassenen en kinderen
Ontdek meditatie in Apeldoorn.

Dat zitten in lotushouding ging mij wel goed af, lenig was ik altijd al. Maar lang stilzitten en een leeg hoofd krijgen, nee, dat werkte niet voor mij. Ik had ook geen idee wat ik moest doen tijdens dat stilzitten. Ik kon de neiging te bewegen niet onderdrukken, en stil in mijn hoofd werd het al helemaal niet, hele boodschappenlijstjes maakte ik en ideeën werkte ik verder uit. Het was voor mij vooral hard mijn best doen om niet te bewegen om niets te denken. Herkenbaar? Dat kan heel goed. Veel mensen lopen hier tegenaan, hoor ik in mijn omgeving. Maar er is meer mogelijk…

Na een aantal jaren ‘op die manier’ gemediteerd te hebben ontdekte ik dat er veel verschillende manieren zijn om te mediteren.

  • Liggen op een matje mijn lichaam leren voelen;
  • In aandacht bewegen, bewust van alle ervaringen in mijn lijf;
  • Lopend over straat met aandacht voor elke stap;
  • Zitten op een matje (dus toch), luisterend naar mijn gedachte zonder er in mee te gaan.

 

In mijn blog vertel ik je meer over mijn ervaringen.

 

Hoe zou het voor jou zijn om te ontdekken welke vorm van mediteren het best bij je past? Je zult verrast zijn over de uitkomst.

 

Open meditatiegroep

NIEUW: Vanaf donderdag 7 maart start ik met een open meditatiegroep. Iedere donderdagochtend kun je van 9.30 uur tot 10.30 uur komen mediteren onder mijn begeleiding. In de schoolvakanties zijn er geen bijeenkomsten.

Iedereen is welkom. De meditatiegroep is geschikt voor beginners die nog geen of weinig ervaring hebben. Maar ook voor mensen die al een mindfulness training hebben gedaan kan regelmatig samen mediteren nuttig zijn.

Meedoen kost tien euro per keer (ter plekke te voldoen). Locatie: Bronsweg 2 in Apeldoorn.

Aangezien het een open meditatiegroep is kun je zelf kiezen wanneer en hoe vaak je wilt komen. Opgave is niet nodig, maar wel prettig.

Op deze pagina vind je alle informatie over de open meditatiegroep.

Om meer te lezen over mijn ervaringen met meditatie kun je mijn blog over dit onderwerp lezen.

Wil je meer weten of je opgeven? Dat kan door me te bellen op 0625450472 of door te mailen naar info@bronspark.nl.