Introductie kindercursus mindfulness Apeldoorn

geplaatst in: Nieuws | 0
kindercursus mindfulness Apeldoorn
kindercursus mindfulness Apeldoorn

APELDOORN – Baldwin Schreurs van De Dharmatoevlucht en Mendy Wassink van Bronspark Mindfulness & Meditatie verzorgen op donderdagmiddag 15 oktober een introductieworkshop van de kindercursus mindfulness ‘Jong geleerd is niet verkeerd’. De workshop duurt van 15.30 tot 17.00 uur. Ze wodt gehouden in het pand van de Dharmatoevlucht aan de Heze 51 in Apeldoorn.

 

De kindercursus mindfulness is geschikt voor kinderen van 8 jaar tot en met 12 jaar.

In de introductieworkshop kunnen de kinderen en hun ouders alvast een indruk krijgen van de inhoud en de oefeningen van de kindercursus mindfulness ‘Jong geleerd is niet verkeerd’. De ouders zijn van harte welkom om het eerste kwartier een gezamenlijke oefening mee doen. Zo krijgen zij ook de kans kennis te maken met de trainers Mendy Wassink en Baldwin Schreurs.

Meedoen kost 5 euro. Wie zich inschrijft voor de volledige kindercursus krijgt dit bedrag terug.

 

Kindercursus mindfulness Apeldoorn

De volledige kindercursus mindfulness ‘Jong geleerd is niet verkeerd’ start op donderdag 5 november en duurt zes woensdagmiddagen. De bijeenkomsten zijn ook dan van 15.30 tot 17.00 uur. Meedoen aan de zesweekse kindercursus kost 75 euro.

Opgave voor de introductieworkshop of de volledige cursus kan bij Mendy Wassink, via telefoonnummer 06-25450472.

 

Over de cursus

kindercursus mindfulness Apeldoorn
kindercursus mindfulness Apeldoorn

De wereld van vandaag vraagt steeds meer van ons. Ook voor kinderen wordt de druk om goed te presteren steeds groter. Daarbij nemen afleidingen alleen maar toe door televisie, computerspelletjes, mobieltjes, enzovoort. Vaak krijgen kinderen te horen; concentreer je nu eens. Maar hoe doe je dat in een wereld die steeds ingewikkelder is geworden?

In de kindercursus mindfulness maken kinderen kennis met hoe hun aandacht werkt en hoe ze deze bewust kunnen gebruiken. Spelenderwijs ontdekken ze wanneer ze afgeleid raken. Ze krijgen handvaten om hun aandacht beter te kunnen richten. Ook ontdekken ze hoe ze milder en zonder oordeel naar hun ervaringen kunnen kijken. Dit alles heeft positieve effect op hun concentratie, het omgaan met stress en spannende situaties en hun sociale contacten met anderen.

 

Praktische informatie

Kindercursus mindfulness Apeldoorn, Jong geleerd is niet verkeerd

Zes woensdagmiddagen vanaf 5 november,

Locatie: pand van de Dharmatoevlucht aan de Heze 51 in Apeldoorn
Tijd: 15.30 uur tot 17.00 uur

Kosten 75 euro (70 euro voor deelnemers introductieworkshop).